Cékla, nem csak savanyúság
Az erős ízű, csodaszép színű gyökérzöldség a répafélék családjába tartozó lédús finomság szezonja szeptember végétől/október elejétől egész tavaszig kitart.
Nyersen, sütve és főve egyaránt fogyasztható. Krémlevesek, köretek, turmixok és akár bátrabb háziasszonyok keze alatt egészséges sütemények kiváló összetevője.
Őszi szezonzöldség lévén pont azokat a fontos folyamatokat támogatja, amikre ilyenkor szükségünk van, amikor a szervezetünk is kicsit lelassul és elkezd készülni a téli időszakra.
A, B és C vitaminban igen gazdag, kiváló folsav-, magnézium- és kálium forrás. Szerencsére kalóriatartalma alacsony, így a legtöbb diétába beilleszthető.
Hosszabb eltarthatóság érdekében sötét, hűvős helyen érdemes tárolni. Hűtőszekrény kevésbé ideális számára.
Egyetek sok céklát!
- Nincsenek hozzászólások.